tala fou

Fa'apoto uma se Fa'afiafiaga Va'a Tarako Fiafia

O le Dragon Boat Festival o le fa'afiafiaga fa'aleaganu'u fa'aleaganu'u e ta'uta'ua i Saina ma le li'o fa'aleaganu'u a tagata Saina i tausaga ta'itasi i le masina lona lima o Me.

O le tausamiga e faamanatu ai le maliu o Qu Yuan, o se faifeau i le auaunaga a le Chu Emperor.O le le fiafia i faiga pi’opi’o i le faamasinoga, na oso ai Qu i totonu o se vaitafe.Na feosofi tagata o le taulaga i o latou vaa ma taumafai fua e laveai o ia.Ona, faʻamoemoe e faʻalavelave iʻa fiaaai mai lona tino, na faʻasalalau e tagata araisa i luga o le vai.

O le Dragon Boat Festival, faʻatasi ai ma le Spring Festival, Qingming Festival ma Mid Autumn Festival, o se tasi lea o faʻamanatuga masani i Saina.O le aganuu a le Dragon Boat Festival e tele sona aafiaga i le lalolagi, ma o nisi o atunuu ma itulagi o le lalolagi e iai foi gaoioiga e faamanatu ai le Dragon Boat Festival.I le masina o Me 2006, na lisiina ai e le Fono a le Setete i le vaega muamua o measina faaleaganuu e le vaaia;Talu mai le 2008, ua lisiina o se aso malolo faʻale-malo.Ia Setema 2009, na faʻamaonia aloaia ai e le UNESCO lona faʻaofiina i le lisi o sui o measina faʻale-aganuʻu a le tagata, ma o le Dragon Boat Festival na avea ma uluai tausamiga i Saina e aofia ai i le lalolagi o measina faʻale-aganuʻu.

wd (1)

O le gaioiga sili ona taua o lenei tausamiga o le Dragon Boat races.E faatusa i taumafaiga a tagata e laveai Qu Yuan.I le taimi nei, o nei tuuga e faʻaalia ai foi uiga lelei o le galulue faʻatasi ma le galulue faʻatasi.

wd (2)
wd (3)

E lē gata i lea, ua faailogaina foʻi le tausamiga e ala i le ʻai o le zong zi (alaisa malo).

O le Zong zi e faia i le araisa a'ai ua fa'atumu i fa'atumu eseese ma afifi i lau ofe po'o le ofe.O tagata na faavauvau i le maliu o Qu na lafoina Zong zi i le vaitafe e fafaga lona aitu i tausaga uma.

Faatasi ai ma suiga o taimi, ua avea le faamanatuga ma taimi mo le puipuiga mai le leaga ma faamaʻi mo le tausaga atoa.O le a tautau e tagata laulaau maloloina i luma o le faitotoa e faʻamama ai le leaga o le fale.

E ui o le taua o le tausamiga atonu e ese mai i aso ua mavae, ae o loʻo tuʻuina atu pea i le tagata matau le avanoa e vaʻai ai i se vaega o le mauoa o measina faaleaganuu a Saina.

YSY Eletise - Fa'amea Me'a


Taimi meli: Iuni-21-2022

O nisi fa'amatalaga i luga oa matou oloa po'o galuega u'amea, fa'amolemole fa'atumu lenei fomu.YSY team o le a tali atu ia te oe i totonu ole 24 itula.